Проголосуй за меня ! :)

5.0/5 оценка (2 голосов)
hpl_fundermaх_bagatofunktsionalnij-kompleks

Понравился объект ? Поделись с друзьями!!

Термiнал D

Об'єкт:        Термiнал D
Місто:          Бориспіль
Автор:         
Реалізація: компанія Ягуар 
Материал:  FunderMax Interior 

 

У далекому 1959 році аеропорт Бориспіль - це 6 великих військових наметів.

На початку 50-х років минулого сторіччя розвиток цивільної авіації проходив досить високими темпами. Реактивні пасажирські перевезення, які відкрив Ту-104 17 червня 1955 р., вимагали нових підходів до будівництва аеропортів та злітно-посадкових смуг.
до 1959 року Аеропорт Бориспіль мав суто військове призначення.

Тодішні норми безпеки та бажання подолати обмеження, що існували для аеропортів у межах міст, стали поштовхом до використання військового аеродрому поблизу м. Бориспіль як і цивільного. Після отримання дозволу цивільним літакам базуватися на військовому аеродромі підготовка аеропорту до відкриття йшла дуже швидко – роботи проходили у цілодобовому режимі.30 червня 1959 року був підписаний наказ про створення аеропорту, а 7 липня вже було прийнято перший рейс.

Перший рік діяльності відбувався у шести наметах, а згодом у тимчасових приміщеннях, але аеропорт «Бориспіль» вийшов на третє місце за обсягом пасажирських перевезень серед аеропортів України (після аеропорту Сімферополя та аеропорту «Жуляни»). З 1960 року аеропорт «Бориспіль» починає приймати міжнародні рейси...

Проект аеровокзалу був розроблений у 1961 р. інститутом «Київпроект». Архітектори – А. В. Добровольский, А. І. Малиновський, Д. П. Попенко.
1965 р. – урочисте відкриття та введення в експлуатацію. Пропускна спроможність –1400 пасажирів на внутрішні та 200 на міжнародні рейси. Аеровокзал був другим за розміром після московського аеропорту «Домодєдово» та одним з найбільших в Європі.
1971 р. – відкриття другої злітно-посадкової смуги
1982 р. –будівництво центру автоматизованої системи управління повітряним рухом в Україні «Стріла». Вона значно полегшила роботу диспетчерів та екіпажів літаків та покрила практично всю територію України.
11 березня 1993 р. аеропорт «Бориспіль» отримує статус державного міжнародного аеропорту.
У 1995 р. було відкрито термінал С для обслуговування VIP-пасажирів.

Цікаві факти:
До 10 річниці Незалежності України було реконструйовано злітно-посадкову смугу №1.
21 вересня 2010 р. було відкрито новий термінал F, пропускна спроможність якого за годину складає 900 пасажирів на виліт та 900 – на приліт.
28 травня 2012 року відкривається найбільший і найпотужніший в Україні пасажирський термінал D з пропускною спроможністю 3000 пасажирів на виліт та 3000 – на приліт.

Під час Євро-2012, в день проведення фінального матчу в Києві, аеропорт «Бориспіль» встановив новий рекорд – обслужив 630 рейсів. Загальна кількість пасажирів, які скористалися цього дня послугами аеропорту, склала 39 317 осіб (попередній рекорд був встановлений у 2008 році – тоді аеропорт прийняв 423 рейси).

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» є найбільшим і найпотужнішим в Україні. Він забезпечує понад 67% авіаційних пасажирських перевезень України і обслуговує понад 10 млн. пасажирів на рік.
«Бориспіль» вдало розташований на перетині багатьох повітряних трас, що поєднують Азію з Європою та Америкою. Понад 25 національних та зарубіжних авіакомпаній здійснюють з «Борисполя» перевезення пасажирів та вантажів за 75 регулярними маршрутами по всьому світі. «Бориспіль» є також єдиним аеропортом України, з якого виконуються регулярні трансконтинентальні рейси.

Оздоблення стін в новому терміналу D, стіни та колони поверхів нового паркінгу - HPL Fundermax. Пишаємось таким застосуванням!

Дякуємо за увагу і гарного польоту!)

1786

Новые статьи